Världsmusik

Är man genuint intresserad av musik så sträcker sig ens nyfikenhet vanligtvis bortom det man är van vid. EN musiker som vill utveckla ett eget sound kan mycket väl hämta idéer från instrument, takter och toner från andra sidan jordklotet - och gärna då kombinera med något som ligger närmre till hands. Tack vare musikens förmåga att sprida sig så snabbt óch lätt över hela jordklotet så finns musik från hela jordklotet tillgänglig i ens direkta närmiljö.

Drömmen om Sydamerika

Jag har själv alltid haft en förkärlek för Sydamerikansk musik med panflöjter och trummor, när jag var i tonåren brukade jag spela sådan musik hela nätterna, som bakgrundsljud när jag sov. När jag stötte på kringresande indianer på festivaler stod jag i timtal och lyssnade på deras liveuppträdanden. En dröm var att åka till ett land som till exempel Bolivia och möta dessa musikanter i deras hemland. Mycket fascinerade mig med dessa män och kvinnor från Bolivia, Peru och Chile: kläderna, de långa, blanka håren, gemenskapen de hade tack vare musiken... 

Sydamerika är en avlägsen kontinent, fylld av mystik och en resa dit, kanske en rundresa i flera olika länder, är mångas dröm. Inca Tours är en resebyrå specialiserad på just resor till Sydamerika och rundresor i länder som just Bolivia och kan ta en med på upplevelser och äventyr man sedan bär med sig för resten av livet. Jag funderar allvarligt på att göra slag i salken.

29 May 2016