Tre saker du inte visste om linfröolja

Visste du att linfröolja använts både inom konst, musik och för en bättre hälsa? Konstens värld har använt många olika typer av olja genom åren och för de fattiga målarna i Paris så tog man det som fanns till hands att blanda färgen med. Ibland var det linfrön, ibland något annat. När det kommer till musiken så är det kanske inte så känt men vissa musiker använde oljor för att hålla sina instrument vackra. 

Men så var det där med hälsan också och det är nog det som är det största användningsområdet idag. Som ett tillskott som ger oss bättre hälsa, bättre välmående och faktiskt också kan hjälpa till med vår hjärnfunktion. Så nu vet du tre saker om linfröolja du kanske inte hade koll på. Man kan bli smartare, man kan polera instrument och man kan skapa oljefärger. 

Som hälsokost

Linfröolja, som du kan läsa mer om på Fitnessfrank, är en produkt som används i maten och även om man kanske inte kan byta ut vare sig rapsoljan eller den vanliga matoljan så kan du tillsätta lite i din mat varje dag. Det hjälper matsmältningen på ett bra sätt och många säger också att huden blir finare, utöver tidigare nämnda fördelar. Men tänk på att linfröolja är känslig. Den håller inte mer än 2-3 månader och måste stå både mörkt och svalt. Känner du en konstig lukt, eller en aning om att den smakar illa - släng direkt. 

6 Mar 2023