Funderar du på att skaffa dig en drönare?

Är det så att du vill köpa dig en drönare? Du måste då vara medveten om att det numera finns en del regler och krav att följa. Alla som ska flyga en drönare måste ha ett så kallat drönarkort. Ett sådant får du genom att gå en nätbaserad utbildning och skriva ett godkänt prov. Efter godkänd utbildning blir du fjärrpilot. Sedan gäller även detta:

  • Det ska vid varje flygning finnas en ansvarig operatör som tar ansvar för att flygningen sker på ett säkert sätt och att fjärrpiloten har rätt kompetens för flygningen.
  • Både provet och ansökan till operatör gör du på Transportstyrelsens hemsida.

Utöver detta finns det även andra regler och krav att följa. Mer om det kan du bland annat läsa om på polisen.se. Du som vill köpa en drönare, du kan kolla in Svedron för det. 

Hitta en drönare som passar dig

Om du vill hitta en drönare som passar dig, så kan det vara smart att läsa ett bäst i test, så att du kan hitta bästa drönaren. Sen är det ju bra att själv fundera vad det är du vill ha ut av din drönare. Bland saker att kolla på är hur lång flygtid du vill den ska ha, samt hur lång räckvidd som passar dig. Andra bra saker att kolla upp är hur bra kamera den har samt om det är bra kvalitet när du ska filma.

Hur du styr din drönare kan även det spela roll i valet av bästa drönaren. Det är ju bra om den är lätt att styra!

30 Dec 2021