Vad hände på Melodifestivalen?

Melodifestival 2022 är något jag hade sett fram emot ganska länge och att första delfinalen skulle varit i Malmö tyckte jag var skitkul. Nu blev det i Stockholm istället men fortfarande med massor av härlig skånska som talades. Men allvarligt? Vad hände egentligen?

Oscar Zia var mer nervös än en tonårsflicka på sin första dejt och bland de första 5 bidragen var det väl egentligen bara Danne Stråhed som levererade enligt mig. Visst, Shirley Clamp har grym röst men låten? Som han på Aftonbladet sade "Mina fötter somnar!"

Det var inte förrän de två sista bidragen kom som tävlingen vaknade till liv och det ver helt rätt att just de två också gick direkt till finalen. Det var tur jag hade fått min spis fixad av en elektriker i Båstad så jag kunde gå iväg en stund och poppa pop-corn och värma lite te!

Appen funkade ... inte

Efter lite strul så klappade hela systemet ihop och app-röstningen fungerade inte längre. Vissa kommer nu att hävda att det förstörde hela förfarandet och att några skulle blivit missgynnade eftersom det "bara är äldre" som ringer för att rösta. Men hallå! Är man musikintresserad och vill att ens favorit ska vinna så lyfter man nog på luren tror jag. 

Det ska väl funka nästa vecka, och då hoppas jag också att vi får se fler bidrag som håller hög nivå för denna vecka var faktiskt en besvikelse för min del. 

6 Feb 2022